Kunskapsbanken

PreWoes kunskapsbank

Kortare filmer om arbetsmiljö, ledarskap, HR och medarbetarengagemang.

Vill du veta mer?
Vill du lära dig mer om ämnena som experterna pratar om? Kontakta per@prewoe.com

Kortare filmer på runt 15 minuter, där Per möter olika experter och företag för att pratar om deras favoritområden (relaterat till arbetsmiljö).

Filmerna är inga Hollywood produktioner, men det finns mycket att lära från det experterna och andra företagare säger.

14. Visselblåsning

Per Lennartsson & Pierre Wettergren CCG

Webbinar där vi går igenom fördelarna med att erbjuda intern visselblåsningskanaler. Vi går även igenom lagstiftningen och varför visselblåsning är viktigt

13. Hur du blir ISO-certifierad

Per Lennartsson & Thomas Larsson

Webbinar där vi går igenom vad du behöver göra för att bli ISO-certifierad (kvalitet, miljö o arbetsmiljö), hur du kan göra det och framför allt hur du får ut ett verkligt värde av ditt ISO arbete så det inte bara blir en pappersprodukt.

12. Hjärtsäkerhet

Maria Sundqvist, Kris & Hjärta

Maria Sundqvist är en arbetsmiljöingenjör som brinner för säker arbetsmiljö och speciellt hjärtsäkerhet. Maria ger tips på hur företag ska komma igång med ett bra HLR-arbete, för att kunna rädda liv.

11. Arbetsmiljöarbete i mindre företag

Bo Berglund, HRZ

Bosse är en ”arbetsmiljönörd” (hans egna ord) som brinner för att hjälpa företag skapa ett levande arbetsmiljöarbete. Bosse pratar om det systematiska arbetsmiljöarbetet ur ett praktiskt perspektiv.

10. Ny som chef? 10 tips för ett lyckat arbetsmiljöarbete

Per Lennartsson, PreWoe

I det här webbinariet ger vi 10 konkreta tips på hur du kan skapa förutsättningar för en bättre arbetsmiljö.
– Göra rätt saker
– På rätt sätt
– I rätt tid

9. Arbetsmiljöarbete i mindre företag

Patrik Håll, Mood@Work

Patrik är arbetsmiljöspecialist och arbetar med att hjälpa företag skapa en bättre arbetsmiljö. Patrik pratar om arbetsmiljöarbetet i mindre företag och att de i många fall gör mer än de vet, men att de saknar helhetsbilden.

8. Säker arbetsmiljö ur en polis synvinkel

Mats Samuelsson, Säkerhetskonsult

Mats har varit polis och arbetar idag som säkerhetskonsult. Mats pratar om vad polisen gör vid en arbetsplatsolycka och han ger även 3 tips för hantera drogpåverkade personer i tex en butik eller restaurang.

7. Hur man blir en bättre ledare

Henrik Perrin, Passion Dynamics

Henrik är ledarskapstränare och brinner för att hjälpa företag få engagerade medarbetare. Henrik ger tips på hur man blir en bättre ledare.

6. Hållbar hälsa

Marie Niljung, Niljung.se

Marie arbetar som konsult och föreläsare, inom psykisk livräddning och hållbar hälsa. Hon pratar om vikten av att våga fråga, våga lyssna, våga agera för att kunna rädda liv.

5. Värdet med OSA

Elin Wirén

En bonusfilm med Elin där hon beskriver värdet med att arbeta med OSA.

4. Hållbar arbetsmiljö

Elin Wirén

För Elin är arbetsmiljöfrågor något av det roligaste som finns att arbeta med. Hennes passion är att få arbetsmiljöfrågorna att rocka.

3. Bra ledarskap

Jörgen Hellsten, Sjuttioett

Jörgen arbetar som ledarskapskonsult. Han beskriver hur man blir en bra ledare. 

2. Främjande arbetsmiljöarbete

Carolin Wilhelm, CCG

Carolin är arbetsmiljöexpert och brinner för det främjande arbetsmiljöarbetet.

1. Effektfullt arbetsmiljöarbete

Thomas Larsson, EQonsulting

Thomas är ledarskapskonsult och ISO-revisor. Han beskriver vad företag behöver tänka på för lyckas med sitt arbetsmiljöarbete.

Nyhetsbrev: Digitalisera ert arbetsmiljöarbete

Tips på hur du kan skapa en bättre arbetsmiljö

Få våra smarta tips och öka din kunskap om arbetsmiljö, ledarskap och medarbetar engagemang via vårt nyhetsbrev. Du får även exklusiva erbjudanden och förhandsinformation.

Vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Bra medarbetare väljer bra företag

Dålig arbetsmiljö ger dåliga förutsättningar för att göra ett bra jobb. PreWoe:s digitala plattform ger dig verktygen att skapa en bättre arbetsmiljö. En arbetsmiljö där du och dina medarbetare trivs och mår bra så att ni presterar på topp.